Политика за поверителност


Настоящата Политика за поверителност описва вида на личните данни, които „ „ФИКОСОТА“ ООД, с ЕИК 837055835 (по-надолу за краткост „Фикосота“ и/или „Администратор“ и/или „Ние“) в качеството си на администратор на лични данни събира за Вас, целите, основанията, начините им на обработване, както и Вашите права по отношение на обработването на личните Ви данни.

Тази политика е изготвена съгласно принципите на Регламент (ЕС) 2016/679 – Общ регламент относно защитата на личните данни и Закона за защита на личните данни.

Основни понятия

“Лични данни” по смисъла на тази политика e всяка информация, чрез която физическо лице би могло да бъде идентифицирано, включително информация, която може да бъде защитена съгласно приложимото национално и европейско законодателство.

„Администратор“ по смисъла на тази политика означава юридическото лице, което е определи целите и средствата за обработване на лични данни, респ. това е Фикосота.

“Обработване на лични данни” на Клиент е всяка операция с данни на клиента, в това число събиране, записване, структуриране, съхранение, промяна, използване, унищожаване и др. на клиентски данни или няколко от гореизброените операции, независимо от начина, по който те се извършват или от използваните средства.

„Субект на данни“ означава физическо лице, което може да бъде идентифицирано пряко или непряко чрез идентификатор. В конкретната кампания се допускат лица, които са навършили 18г.

Какви Ваши лични данни обработваме?

При първоначална регистрация за кампанията не обработваме Ваши лични данни, тъй като се предоставя единствено телефонен номер, който без допълнителни идентификатори не води до идентифицирането Ви. Това е приложимо, както при регистрация със SMS, така и при регистрация през предвидения за това уебсайт. Номер на касовия бон, също не представлява лични данни.

Ако сте печеливш участник, личните данни, които допълнително можем да събираме и обработваме във връзка с получаването на наградата и в зависимост от нея, са следните:

· Имена - данните са ни нужни за целите на идентификация и изпълнение на законови задължения;

  • Адрес – данните са ни нужни за целите на доставка;

· ЕГН * – данните са нужни с цел изпълнение на нормативни задължения и по-точно обявяване и заплащане на дължим данък, съгласно Закон за данъците върху доходите на физическите лица и Закон за счетоводството.

* Когато това е приложимо с оглед стойността на наградата.

Отказът за предоставяне на личните данни или отказът от разрешение за обработване на данните, прави невъзможно организирането и провеждането на промоционалната кампания, участието в нея, както и получаването на наградата.

Администраторът на данни не взима решения, основаващи се единствено на автоматичната обработка на данните на участниците в промоционалната кампанията, включително чрез профилиране.

Ако за целите на получаване на наградата, ни предоставите данни на трето лице, ще изискаме от Вас и негов електронен адрес, на който ще се свържем с него за потвърждаването им.

За какви цели и на какво основание и обработваме Вашите лични данни?

Правното основание за обработване на данните за при участие в нашите промоционални игри е необходимостта от сключването или изпълнението на договор, по който Вие сте страна (договора, по силата на който се предоставя достъп до услугата, вкл. чрез приемане на официалните правила, респ. общи условия) или нашите легитимни интереси, освен когато пред такива интереси преимущество имат интересите или основните права и свободи на субекта на данните, които изискват защита на личните данни, както е описано по-долу.

В други случаи е възможно да обработваме данните Ви с цел спазване наше законово задължение или въз основа на изрично и недвусмислено съгласие (за целите на ремаркетиране, когато такова се извършва), както следва:

Цел

Правно основание

1.

Извършване на регистрация и участие в провеждане на промоционалната игра.

Обработването е необходимо за изпълнението на договора, по който Вие сте страна и с който се предоставя услугата на достъп до кампанията.

2.

Ефективно да проведем и да администрираме промоционалната игра, в тази връзка да:

- комуникираме, вкл. да се свържем с Вас, за да Ви уведомим, че сте печеливш участник, след като Ви верифицираме;

- да Ви изпратим и/или предоставим лично наградата, предмет на промоционалната игра.

Обработването е необходимо за изпълнението на договора, по който Вие сте страна и с който се предоставя услугата на достъп до кампанията.

3.

За установяване на самоличността Ви.

* Можем да обявим в сайта печелившите участници, но винаги анонимизираме данните, което води до липсата на корелация с печелившия участник, респ. не съществува операция по обработване на лични данни.

Обработването е необходимо за изпълнението на договора, по който Вие сте страна и с който се предоставя услугата на достъп до кампанията.

4.

Да изпълним свои нормативни задължения като заплащане на данък върху предоставените награди на печелившите участници в промоционалните игри, съгласно ЗДДФЛ чрез събирането и обработването на ЕГН, ако и когато това е приложимо (в зависимост от стойността на наградата).

Също така, да изпълним свои задължения, свързани с предоставяне на информация и документация на надзорни органи и регулатори.

Обработването е необходимо за спазването на законово задължение, което се прилага спрямо Администратора.

5.

Отговаряне на подадени от Вас молби, сигнали, жалби, предложения, включително при получаването на цялостна обратна връзка.

Както и за защита на наши права и законни интереси, свързани със съдебни и/или административни производства.

Обработването е необходимо за целите на легитимния интерес на Администратора.

Обработване е и във Ваш интерес, доколкото без него би невъзможен (доколкото става дума за обработването на данни при молби и искания) отговора на съответното Вашето искане.

6.

Изпращане на информация по ел.път, свързана с нашите нови и актуални предложения.

Обработването се извършва въз основа на Вашето ясното и недвусмислено съгласие за обработване на личните данни за посочените цели, свързани с маркетиране.

Личните данни, които събираме от Вас ще бъдат използвани единствено за целите, за които е обявено, че се събират.

При посещение на нашия уебсайт, може да съберем и запазим бисквитки (cookies). Чрез тях, ние подобряваме услугите, които Ви предоставяме. Когато е необходимо ще бъдете помолени да предоставите или откажете да предоставите Вашето съгласие. Подробна информация за видовете бисквитки и техните цели може да намерите в Политиката ни за бисквитките. [YC1]

Кой има достъп до Вашата информация?

Фикосота зачита и пази поверителността на Вашите лични данни.

За да можем да Ви предложим единствено качествени услуги, ние възлагаме някои дейности на външни доставчици, които притежават богат опит, но при спазване на законовите изисквания. Трети страни, на които разкриваме лични данни могат да бъдат частни организации или държавни органи. При разкриване на данни на държавни органи, ние изпълняваме наши законови задължения.

Трети страни, с които е възможно да споделяме информация са:

● Софтуерни компании, които отговарят за поддръжката на уебсайта и/или негови отделни функционалности;

● Маркетинг агенции;

● Счетоводители и/или юристи;

● Доставчици, които предоставят куриерски услуги;

● Държавни или общински органи или други организации с публични функции, които могат да получат информация въз основа на законови правомощия да изискват и получават такава информация, както и други държавни органи в предвидените от закона случаи, във връзка с изпълнение на законови задължения или във връзка със съдебни производства.

Отношенията ни с доставчиците на услуги се уреждат с договор, в който изрично уреждаме техническите и организационните мерки за сигурност, които доставчикът се задължава да предприеме.

Когато избираме доставчици на услуги, ние обръщаме съществено внимание на сигурността на данните, която последните предлагат. Тези доставчици или “подизпълнители” винаги действат под нашия контрол и не използват личните Ви данни за други цели, различни от определените и допустимите. Администраторът гарантира, че всички трети страни, пред които личните данни са доброволно разкрити, носят отговорност за поверителността и сигурността на данните в съответствие с настоящата информация, сключения с тях договор и приложимото законодателство.

За какъв срок съхраняваме Вашите лични данни?

Личните Ви данни на печелившите участници ще бъдат съхранявани за срока, който е необходим, за изпълнение на целите описани по-горе. Срокът за съхранение е между 1 /една/ и 5 /пет/ години от приключването на кампанията, в зависимост от това дали спечелената награда е под или над 100 лв. и следва да декларираме данък, съгласно ЗДДФЛ. Въпреки това, срокът може да бъде удължен, ако закон изисква това от нас или в случай на съдебен или друг вид спор – в този случай, е възможно да запазим личните Ви данни до окончателното му решаване.

Вашите права по отношение на личните Ви данни

Вие можете да упражните всички предвидени в законодателството право, свързани с личните данни, когато същите са приложими, а именно:

● да достъпите Вашите лични данни, които Фикосота обработва, и да получите копие от тях;

● личните Ви данни да бъдат коригирани при неточност или когато данните са непълни;

● да поискате данните Ви да бъдат заличени, когато са налице условията за това;

● в определените от закона случаи да изискате обработката на личните Ви данни да бъде ограничена;

● в определените от закона случаи да направите възражение срещу обработването на Вашите лични данни;

● да упражните правото си на преносимост на данните и да поискате данните Ви да бъдат предоставени в структуриран, широко употребяван и машинно-четим формат;

● когато обработването се извършва на основание Вашето съгласие, да оттеглите даденото съгласие по всяко време и без заплащането на каквито и да е такси

● да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни

● да оттеглите даденото от Вас съгласие, когато обработването на личните Ви данни се основава на съгласие.

Също така имате право да подадете жалба до Комисия за зашита на личните данни, когато са налице съответните предпоставки за това.

Правим всичко възможно да поддържаме Вашите данни актуални. Въпреки това, ако забележите грешни данни или други нередности, Вие можете да ги коригирате, актуализирате, промените, изтриете или да упражните друго свое право, като се свържете с нас на dpo@ficosota.com. Ние ще отговорим на Вашето искане в най-кратък възможен срок, обичайно не по-късно от 30 дни от неговото получаване. Срокът може да бъде удължен при наличие на конкретни причини, свързани с определени законови изисквания или със сложността на искането, с допълнителен период от 2 месеца.

При упражняване на някое от описаните по-горе права, Администраторът на данни ще извърши идентификация с цел осигуряване на сигурност на участниците. В някои случаи, участниците не могат да бъдат идентифицирани, въз основа на данните, предоставени в заявлението. В такива случаи, ако лицето не може да бъде идентифицирано като участник, Администраторът може да поиска допълнителни данни за идентификация и ако такава е невъзможна или данните не се предоставят, то може да не изпълни искането на този участник.

Как защитаваме Вашите лични данни?

Сигурността на Вашите данни е важна за нас. Когато ни предоставите данни, ние ще предприемем всички необходими стъпки и ще полагаме максимални усилия, за да гарантираме, че те се обработват по сигурен начин в нашите системи.

Как да се свържете с нас?

В случай, че настоящата политика не отговори на Вашите въпроси или имате друго запитване, молим да се свържете с нас директно. Можете да го направите на следния адрес:

„ФИКОСОТА“ ООД , гр. Шумен, бул. Мадара № 48

За допълнителни въпроси, свързани с личните данни, можете да се свържете и с нашето длъжностното лице по защита на личните данни чрез следните координати:

Йордан Чолаков

dpo@ficosota.com .